lördag 25 januari 2014

Köksreportage i skolan

Igår var det dags igen för ett inredningsreportage uppe i skolan och ett kök som tillverkats i snickeriet.
Helene Holmstedt och fotografen Martin Cederblad kom hit med en massa spännande prylar och det blev så himla snyggt när det var klart! Det var dom som gjorde det förra reportaget i Lantliv som jag skrivit om tidigare (se länk i högerspalten).
Håll utkik längre fram. Jag återkommer med fler bilder när tidningen finns att köpa i affärerna. 

Trevlig helg!

lördag 18 januari 2014

Men så var det taket

Idag när lusten att renovera infann sig och jag tänkte ge mig på tapeterna i ena rummet på övervåningen som jag berättat om tidigare började jag titta lite närmare på taket. Och det ser ju verkligen inte roligt ut!
Det är en form av skivor som var vanligt att man satte i tak på 50- eller 60-talet. Försökte kika vad det kunde vara för tak under men det var svårt att se. I bottenvåningen är det vävspända tak i rummen och för övrigt panel. Måste försöka ta upp en lucka i ett hörn av taket för att se vad som är under.
Och jag som var så laddad att sätta igång med att riva ner tapeter. Aldrig är något så enkelt som man tänkt - men för att inte ångra mig sen måste jag nog göra nåt åt taket först.
 
Ha en bra helg!

torsdag 16 januari 2014

Djuren som kommit till mig

Inte något av mina djur har jag egentligen från början valt själv, dom har kommit in i mitt hus på olika sätt - eller egentligen på samma sätt - via mina söner.
Först var det katten som barnen hittade ute på en skärgårdsö när de var ute och seglade med sin far. Yngste sonen som då var 7 år ringde mig på jobbet och grät när han berättade om den övergivna kattungen. Katten blev 16 år och flyttade med oss hit ut till skolan.
Hans tillvaro förändrades när Wilma kom in i familjen. Då var sonen 14 år och tillbringade mycket tid hos grannarna som hade en kennel och födde upp cocker spaniel. Jag vet inte riktigt hur det gick till men plötsligt hade jag lovat att vi skulle ta en valp. Sonen var med när Wilma föddes, fick ledigt från skolan och sprang hem för att vara med om den stora händelsen.
Det är nu 12 år sedan och på den tiden hinner det hända mycket. Sonen har flyttat och skaffat familj. Wilma blev kvar hos mig och har gett mig mycket glädje men nu har vi tagit vår sista promenad tillsammans. Sedan ett par dar finns inte Wilma mer. Det är också en anledning till att jag inte har skrivit så mycket här på bloggen - det har varit en tung tid.
Och kvar hos mig är Sixten, katten som flyttade in hos mig när han blev utan husse nyårsdagen för ett år sedan
 
 

söndag 12 januari 2014

Känslan infinner sig alltid....

... när julen städats ut. Lusten att fixa i trädgården!
Och det börjar alltid med att jag tar fram en bunt gamla trädgårdstidningar. Dom är sorterade efter årstid och nu är det mappen med januari/februari som kommit fram. Det handlar om att planera, beskära och årets nya frösorter.
Fast när jag tittar på växthuset verkar det rätt avlägset.
Bilden är tagen ifjol och enda skillnaden är att vi har lite mindre snö än så länge.
 
Ha en bra söndag!

måndag 6 januari 2014

Underarbetet var redan gjort!


När man ska måla tar ofta förarbetet lika lång tid, det ska skrapas och slipas. När det gäller mina dörrar på övervåningen var jobbet redan gjort. Någon har för x antal år sedan lagt ner en himla massa jobb på att ta bort all färg.
Och nu håller jag på att måla alla dörrar vita med linoljefärg igen. Sammanlagt är det 12 dörrar så jag är tacksam för att underarbetet var gjort.
Jag har börjat med dörrarna i köket och två mindre dörrar till det gamla skafferiet.
Och väggarna har blivit gå-gröna! Återkommer med mer bilder från köket framöver.
Apropå det fel i bloggen som jag skrivit om tidigare så har jag märkt att om jag går in via Firefox som jag installerat så kommer felmeddelandet inte upp. Om jag går in på vanligt sätt kommer felmeddelandet upp även om Firefox används. Fick tips i Google Product Forum och det verkar som om det är ett vanligt fel just nu.
Ha en bra trettondagskväll!

fredag 3 januari 2014

God fortsättning i alla fall!

Det är fortfarande fel i min blogg, vid varje moment kommer ett felmeddelande upp som säger att om det inte åtgärdas kan ytterligare fel uppstå. Därför vill jag inte göra några inlägg, men nu börjar jag bli trött på att det står God Jul så här kommer en hälsning med lite vår i luften.
Det har hänt en hel del uppe i köket, har ägnat mig åt att måla som terapi för att orka igenom jul och nyår. Så jag har lite att berätta men väntar till det tekniska problemet är löst - om det nu blir det. Läste någonstans att man skulle byta webbläsare vilket jag har gjort men det hjälpte inte. Och så har jag skickat felmeddelande via den länk som finns på inläggs-sidan. Felet är alltså "gwt.xml module file"

Ha det bra så länge! Och glöm inte bort mig, det här verkar ta tid.