lördag 25 oktober 2014

Jag blev av med den på Blocket

När jag skrev om koks i förra inlägget kom jag att tänka på den gamla kokspannan som stod kvar i källaren i flera år. Den togs bort när pelletspannan installerades och vägde verkligen bly. Därför kom den inte längre än till hörnet innanför dörren till källaren.
Jag funderade ibland på hur jag skulle få bort den men kom fram till att det skulle bli dyrt att anlita någon transportfirma.
Men för en månad sen kom jag på den ljusa idén att skänka bort den på Blocket. Annonsen hann inte med än komma in förrän det började ringa. Trots att jag förklarade att den vägde jättemycket kom några optimistiska spekulanter i en vanlig kombibil och en liten pirra.
Men de konstaterade snabbt att det skulle behövas ett antal starka kompisar och en bättre bil.
Men efter ett par dag ringde en kille som hade en jättestor lastbil. Han behövde någon sorts uppvärmning med ved i sin stuga uppe i Dalarna och visste direkt vad en koks-panna var - vilket inte de yngre spekulanterna hade klart för sig.
Inom någon timme var han här med sin stora bil. Den kom bara halvvägs in genom grindhålet men kranen var lång och han kunde med hjälp av den släpa ut pannan genom källardörren och sedan lyfta den förbi källartrappen och till slut upp på flaket.
Jag följde hela operationen och kunde konstatera att det var ett proffs som var i farten. Hoppas att han har nytta av pannan och att den värmer skönt i hans stuga!
Och jag är glad åt att få mer plats i källaren. Få se om jag kommer igång och fixar till där nere i min tvättstuga - återkommer om det.

Ha en skön helg trots höstrusket1

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Så härligt att hitta till din blogg! Jag håller också på som du och renoverar ett sekelskifteshus tillbaka till dess själ som jag uttrycker det! Höns och trädgård har jag också! Jag bloggar också.
  Vi kanske ska byta länkar med varann?
  http:/sekelsifteochinredning.wordpress.com
  Hälsningar Ylva

  SvaraRadera
 2. Du har ett stort hjärta kära Birgitta och vad bra att den gamla pannan kan komma till glädje och värma någon annans hus framöver.

  Tack snälla du för dina värmande och omtänksamma ord som du lämnat hos mig. Ord som värmer så gott och gör mig glad. Tack.♥

  Sköt om dig och hoppas att du har det riktigt gott.

  Kram

  SvaraRadera