fredag 15 april 2016

Min gamla Klippo...

... har lämnats in på reparation - för nu växer det så det knakar.
Kejsarkronorna på bilden har blivit en halvmeter högre på en vecka och snart är det dags att klippa gräset.
Så igår fick jag hjälp att klämma in Klippon i min lilla bil. Gräsklipparen har under de senaste åren blivit allt mer svårstartad och förra året måste jag alltid ha hjälp av både startgas och någon stark karl för att få igång den.
I såna lägen är det bra med Google och jag läste många inlägg som berättade om samma problem. Jag förstod att modellen har en Briggson och Stratton motor och att det första man ska göra är att byta luftfilter vilket jag gjorde utan resultat. När jag kom till ytterligare tips som att byta förgasare kände jag att det nog var dags att lämna in den.
Jag letade länge efter en mindre verkstad som andades yrkeskunnande inte allt för långt bort och hittade till slut en sån. En äldre herre i en villa med garaget fullt av reservdelar och allehanda gräsklippare. Det var precis som förr i tiden när det fanns gott om såna yrkesmän som kunde fixa med cyklar och annat som behövde repareras.
Han behövde bara kasta ett öga på min Klippo för att konstatera att den modellen inte brukar vara svårstartad och trodde att det skulle räcka med en ordentlig service för att den skulle bli pigg igen.
Så nu håller jag tummarna för jag gillar verkligen min gamla Klippo - bara den startar.

Ha en skön helg!

1 kommentar:

  1. Jag håller tummarna för att han lyckas fixa till din gräsklippare så att den håller ett bra tag till. :) Även här behöver gräsklipparen lagas inför kommande säsong och snart behöver gräset premiärklippas för det växer så att det knakar om det. Våren rusar verkligen på. :)

    Ha det gott kära Birgitta!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera