fredag 30 november 2012

Rivstart på renoveringen


Vi tyckte att vi hade gjort en bra planering för hur den omfattande renoveringen av skolan och lärarinnebostaden skulle gå till. Det tyckte vi i en hel vecka efter inflyttningen - men sen drog ovädret in. Det regnade kopiöst! När jag gick ner i källaren till lärarinnebostaden vällde vattnet ut. Nu utbröt den sedvanliga paniken - en sänkbar pump som inte fungerade, hinkar som inte hittades och arbetsvilliga personer som inte fanns tillgängliga.

Men allt löser sig som bekant. Och med facit i hand var regnovädret inte så dumt. Vi fick snabbt göra en ny prioriteringslista där dränering av grunden kom som punkt ett. Och som tur var kunde den rörfirma som var anlitad för att gräva ner avloppet åta sig jobbet. Och det var ju fiffigt när tomten ändå var helt uppgrävd och såg ut som en skyttegrav.

Och så var det taket, vi kunde snabbt konstatera att det var blött lite här och där på övervåningen. Så kom det sig att vi två veckor efter inflyttningen var i full färd med att byta taket på lärarinnebostaden. Vi gjorde så att vi beställde nytt tegel. Men när vi tog ner de gamla pannorna sparade vi alla som var i gott skick. De användes sedan när taket på skolan byttes och på så sätt fick vi ihop tillräckligt många gamla pannor för att det skulle räcka till hela taket - vilket naturligtvis är det optimala.


 
Och taket på skolan blev så himla fint när det byttes ett par år senare. Eller hur?
 
Och med tiden kommer det nya taket på lärarinnebostaden att få samma patina.
  
 
 


Om det här var det första projektet så kommer nästa blogg att handla om mitt senaste - glasverandan. Bilden är från förra vintern när vi just hade satt igång och fönsterna höll på att tillverkas i snickeriet.
 
Som ni märker kommer jag att hoppa lite tidsmässigt i mina djupdykningar i alla renoveringsprojekt. Det är mycket jag vill berätta - och helst få in lite julstämmning i bloggen oxå.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar