lördag 1 december 2012

Vinter och ingen dörr...

 
 
När hela fasaden på lärarinnebostaden var renoverad återstod bara den öppna verandan som såg extra risig ut i förhållande till resten av huset. Jag ville ha en glasveranda - men bara en sommarveranda med enkla glas. Jag ville också  bevara så mycket som möjligt av verandans utseende eftersom inglasningen av den är det enda som har förändrats på huset utvändigt. Jag ville också att fönsterna skulle vara så smäckra som möjligt och gå att lyfta ut.

Och nu är den alltså klar förutom dörren - det ska bli en dubbeldörr med samma spröjs som resten av verandan. Men det är ju det där med TIDEN - även om sönerna har snickeri så har de jobb som ska skötas och egna hus som ska byggas. Det är bara att hoppas på att snöstormen inte driver in från fel håll.
 
Verandabygget startade för snart ett år sedan. Under de kalla vintermånaderna tillverkades alla delar - stolpar, räcken och fönster i snickeriet. De bars upp på övervåningen där jag målade alla delar med linoljefärg. Det blir en hel del med tre lager färg på varje sida, men det är en himla fördel att måla fönster innan glaset sätts in - ja förutom på utsidan för att täcka kittet förstås.
 
 
 
Vi väntade otåligt på att sätta igång men våren var ovanligt kall. Till slut satte vi igång i alla fall och först skulle den gamla verandan bort.
 
 
 
Sen var det dags att sätta upp de nya delarna - äntligen.
 
 
Den inre panelen målades grön på baksidan eftersom den syns igenom de yttre räcket.


 Fortsättning följer.... I nästa blogg sätter vi in fönsterna. Yes!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv