onsdag 26 december 2012

Rasrisk i hönsgården!

Det snöade till och från hela julaftonen och juldagen. Vi upptäckte att hönsgården höll på att rasa in av snömassorna - det är ju inte så lätt att kliva upp på ett nättak och skotta så vi fick nöja oss med att ta bort allt som gick från sidorna. En bjälke hade knäckts så det var bara att rycka ut på juldagen med stöttor för att förstärka. Måste nog fixa ett bättre tak till nästa vinter, men vi har ju inte varit vana vid såna vintrar i Stockholmstrakten.
Och så var det strömavbrott - IGEN. Klockan åtta på juldagsmorgonen försvann den helt - då hade det varit fem korta strömavbrott på några minuter under halvtimmen innan. Under de senaste veckorna har vi haft ett tiotal strömavbrott, kortare och längre. Jag undrar om det är så bra för pelletsbrännaren att strömmen går av och på?

Ja så var strömmen borta under hela juldagen. Jag skulle ha gäster och förberett med att ta ut en älgstek ur frysen och skulle göra laxpaj till förrätt. Jag har aldrig tidigare lagat stek i gryta på vedspisen men nån gång ska ju vara den första. Av laxen gjorde jag laxmackor med sallad och dillmajonäs i stället. Och vi hade trevligt och varmt tack vare kakelugnarna. Och den här juldagen blir lätt att komma ihåg - ja just det var året när det var strömavbrott hela dagen.

Fortsatt trevlig helg till er alla!

1 kommentar:

  1. Ja fy va tråkigt med strömavbrott och en sån dag med. Det är tur att det finns eldstäder i gamla hus. Ha en fortsatt trevlig helg. Kram Anna

    SvaraRadera

Bloggarkiv