onsdag 12 december 2012

Rätt linoljefärg hittad


 
Nu kan jag ge besked om linoljefärgen till köket som jag skrev om i inlägget från  igår. Den är alltså från Engwall o Claesson och på burken står S3005-B80G. Om man vill veta hur mycket av olika komponenter som ingår får man nog kontakta dem.

Till skillnad från annan linoljefärg kan man alltså få den blandad i affären och jag kommer ihåg att det var därför vi valde den - det skulle vara lätt att beställa mer och få rätt nyans. Deras färg har fått bra omdöme och jag tycker att den var lätt att jobba med.

Vi har prövat de flesta leverantörer. Till fasaden på mitt gula hus valde vi Gysinges linoljefärg där vi blandade själva. Ottossons linoljefäg räknas också till de bästa och är nog min favorit. Men jag tycker att man ska pröva sig fram och kolla med experter vilken färg som är bäst, det kan ju ändras genom åren.

En nackdel med linoljefärg är att den torkar sakta, men vad jag förstår kan man åtminstone inomhus sätta till lite torkmedel. Och så får man räkna med att måla själv - de flesta målare försöker övertala dig att använda moderna färger och vill sällan åta sig jobbet. Men vi har en bra målare - Laban kulturmåleri på Värmdö - som målar de kök och annat som tillverkas i snickeriet.

Och så det viktigaste! Det blir SÅ HIMLA FINT med linoljefärg.

Hoppas att ni har blivit lite klokare. Jag får säkert anledning att återkomma till linoljefärgen - skulle kunna skriva mycket mer men man får ju hejda sig lite,

I kväll ska jag gå på julkonsert i S:t Jacobs kyrka och sen går tjej-gänget ut och äter.

Ha en trevlig kväll och Lucia!

1 kommentar:

  1. Jaa, nu vet man! Det låter så himla bra att kunna få färgen blandad i affären i stället för att göra det själv - fast det kan vara roligt ibland. Vi är också helt sålda på linoljefärg. Ingen annan färg ger samma känsla. Har hittills bara använt Gysinges färg men vi får nog ta in lite olika.

    Du får ha det så trevligt i kväll!

    SvaraRadera

Bloggarkiv