onsdag 19 december 2012

Nytt tak i julklapp?

något jag önskat mig länge men som nu kanske blir av
 
Det är köket på övervåningen som ser ut så här idag. Och det är ingen idé att fortsätta med renoveringen förrän taket är fixat - något jag inte klarar av själv och som jag låtit sönerna veta att jag önskar mig i julklapp. Som ni kan se har det läckt in någon gång tidigare innan vi bytte yttertaket. Därför räcker det inte med att slipa och måla - något som jag kanske hade kunnat göra själv.
 
Det är ett väldigt mysigt och stort kök med utsikt mot skolan. Under renoveringen av det andra köket var det praktiskt att flytta upp hit. Jag kommer att använda det till arbetskök och behålla inredning som den är - praktiskt med en diskbänk.
Här finns rester av den moderna gula färg som även köket i bottenvåningen var målat med. Ovanför vedspisen måste muraren ta upp ett hål när murstocken renoverades. Har inte bestämt kulör på väggarna än. Det blev en stor burk färg kvar från köket där nere - men det känns lite tråkigt att ha samma färg på båda köken.
Väggarna är klädda med så kallad sekelskiftespanel eller fasspontpanel som i det andra köket. Dörren till förrådet har den förra ägaren tagit bort färgen på - liksom alla dörrar på hela övervåningen. Praktiskt när de ska målas.

Håll tummarna för att jag får min julklapp!2 kommentarer:

  1. Klart du ska ha ett nytt tak i julklapp :) Så många roliga projekt ni har. Ha en bra kväll. Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Vad kul att titta in hos Dig! Tack för kommentaren hos mig, så jag hittade hit. Vilket otroligt fantastiskt projekt, och vad fint ni gjort. Låter ju som en dröm att ha ett snickeri på gården också! Och jag håller med om allt du skriver om den underbara linoljefärgen. God Jul i ditt hus. Från Värmländska Mitt Egnahem PS. Vilken pärla du har i ditt gamla kök. Kul att du ska behålla det...

    SvaraRadera

Bloggarkiv