torsdag 17 januari 2013

Många förändringar för en journalist

En månad efter jag gick i pension las "min" tidning ner - men finns kvar på webben. Jag hade jobbat där större delen av mitt yrkesliv och skrivit om medicin och hälsa. Och många tidningar går samma öde till mötes. När jag kollade runt lite för att se om det fanns nåt extraknäck att dryga ut pensionen med var det tunnsått och de enstaka jobb som fanns var medicinska nyhetsbyråer på nätet. Att ha en blogg räknades som merit - nä det var egentligen inte därför jag startade min.

Men jag tror att vi äldre har mycket att vinna på att lära oss ny teknik - och kan jag så kan vem som helst. Mina forna arbetskamrater lät lite skeptiska när dom hörde om mina planer - jag var ju inte den mest förändringsbenägna eller tekniskt begåvade personen kan man säga. Men när jag fick sitta i lugn och ro och klura ut hur man skulle göra var det plötsligt roligt och med en mall som jag har i blogger är det mycket som sköter sig själv.

Själva skrivandet är också väldigt annorlunda. Förut var det inte tal om oavslutade meningar eller plötsliga VERSALER och utropstecken. Allt skulle kollas upp, referenser lämnas och helst få en bedömning av någon oberoende expert. Men det var både intressant och lärorikt och det var lätt att ryckas med av forskarnas entusiasm över sitt arbete eller upptäckter.
Nu kan jag skriva om vad jag vill, när jag vill och jag kan kombinera och fixa med bilder. Förut letade jag nyheter på de otaliga medicinska nyhetsbyråer som finns. Nu räcker det med att lyfta blicken ut genom fönstret för att få uppslag till ett inlägg - som när mitt fina körsbärsträd brakade ihop.
Jag kan skriva om sorg och glädje - glädjen i att tillsammans med mina söner ha kunnat genomföra vårt stora renoverings-projekt. Sorgen är en ny bekantskap som jag håller på att lära känna och hantera.Jag vet inte riktigt vad den gör med mig, det känns som om den går brevid mig och sakta tar sig in. Jag tror att det lättar att skriva om den - men mest kommer jag att skriva om vad jag gör för att få små andningshål och vila från min nya bekantskap som annars tar allt kraft ifrån mig.
Ha det bra kära vänner!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera