torsdag 10 januari 2013

Torsdagstema: Blogga för förändring

Vad är torsdagstema undrar ni kanske? Det är att några bloggare bestämmer sig för att skriva om ett gemensamt tema en viss veckodag - i det här fallet torsdag - och göra det under kanske två månader. (läs mer i högerspalten)
När jag såg det planerade temat i bloggen Granne med Selma den 30 december tyckte jag genast att det var ett roligt ämne. Jag hade helt nyligen startat min blogg och det var en stor förändring för mig på många sätt.

Min första bloggmånad präglades av snöstorm
Jag hade nyss gått i pension när tanken slog mig i höstas att nu har jag gott om tid att skriva - och då vill jag skriva om något som jag tycker är roligt. De bloggar om hus och hem som jag följer är oftast skrivna av kvinnor - många bor ute i landet och har ofta startat någon form av företag. Vilken kreativitet det finns slås man av och vilken tur att alla inte behöver bo i Stockholm för att kunna försörja sig - ett litet bidrag till att landsbygden inte avfolkas helt!
 
Men alla verkar väldigt unga - är det någon mer än jag som är över 45?? Det kanske är så att tanter inte ska hålla på och blogga? Men det måste väl finnas många i min ålder som gillar att hålla på med inredning och renovering.
 
Att blogga har betytt mycket för mig; som glädjen i att vid min ålder lära mig något nytt, det har väckt skrivglädjen till liv och det har gett mig möjligheten att berätta om vårt stora renoveringsprojekt här ute i den gamla skolan. 
 
Det kan också vara en hjälp för mig att fylla mina dagar framöver när det ofattbara har hänt att jag sedan nyårsdagen bara har en son och inte två.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera