tisdag 5 mars 2013

Panel överallt...

I skolan är det panel på alla väggar - samma så kallade faspanel som också finns i hall och kök i mitt hus. I den gamla byggbeskrivningen står att all synlig panel stryks "i toner eller laseras efter kontrollantens bestämmelser".
Han valde att lasera väggarna i trappen men väggarna i skolsalarna målades med linoljefärg.
Och bakom den svarta tavlan kan man se den ursprungliga färgen - eftersom man bara målat runt den. Men fönsterna och alla foder är inte ommålade.
De stora fönsterna mot söder gör att det blir väldigt ljust - det berodde nog både på att man ville ta vara på dagsljuset och på att man ville spara på veden.  

Det fanns ursprungligen kaminer i alla rum och i korridoren."I alla lokaler uppsättes kaminer, som tillhandahålles av byggherren. Entreprenören utför dock nödiga röranordningar." Men kaminerna var borta när vi kom hit. Det händer att elever som gått i skolan en gång i tiden tittar in och de har berättat att barnen fick turas om att bära in ved.
Med det tror jag att jag flyttar fokus ut i trädgården, har länge varit på väg att köpa frön. I år har jag bestämt - som alla år - att jag inte ska köpa för många fröpåsar så att jag drunknar i alla små torvkrukor och odlingslådor.
 Berättar om hur det gick. Ha en bra tisdag!

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera