onsdag 5 juni 2013

A Very Swedish FIKA

Gustavsbergs porslinsmuseum har man i sommar en utställning helt i min smak - om att FIKA. I sommarutställningen visar man upp 161 koppar tillverkade i Gustavsberg. Den äldsta är Liljeblå från 1917 designad av Wilhelm Kåge.
Sverige har blivit känt för att vara ett kaffedrickande land. Själva ordet fika har börjat användas i Japan, USA och Korea, säger porslinsmuseets chef Kjell Lööw i en intervju i vår lokaltidning Nacka Värmdö Posten.
Flera fikabord finns uppdukade runt om i Porslinsmuseet, både campingbord, ståndsmässiga kaffebord och jobbfika-bord. Utställningen är ett samarbete med tidskriften Retro.
Själv har jag inte besökt utställningen än - men jag ska. Och i det gamla fabriksområdet i Gustavsbergs hamn finns mycket roligt att botanisera i, ett par antikaffärer som har specialiserat sig på Gustavsbergs-porslin, ett antal outlet-affärer och småbutiker samt caféer och matställen.
Ha en bra nationaldag!

1 kommentar:

  1. Jaa den utställningen vill man ju bara gå på :) Den varar ju ett tag så kanske det kan bli av. Ha det gott. Kram Anna

    SvaraRadera