lördag 1 juni 2013

I min syrenberså..

Om man ska besöka mig är absolut bästa tiden just NU - så skynda er! För nu blommar syrenerna. Och här i bersån har man suttit och fikat ända sedan lärarinnornas tid. Precis bakom bersån går en mur och det var gränsen för hur långt skolbarnen fick gå på rasterna - det har gamla elever berättat som ibland tittar in för att berätta om sina minnen. Och bakom syrenerna smög de på fröknarna som njöt sitt kaffe i bersån.
Hammocken är nog inte riktigt från den tiden - men den har åtskilliga år på nacken och fanns här när vi flyttade hit. Den har fått behålla sitt blommiga tyg trots att det är slitet. Varje år tänker jag att jag ska byta tyg men så blir det inte av - vill gärna behålla den gamla känslan.
 
 
Helst vill jag parkera mig här några dar när syrenerna är som allra vackrast. Det finns tre färger vitt, lila och mörklila som är en gammal syrensort har jag förstått. Och ikväll ska jag ha tjejmiddag - kunde inte ha passat bättre.
Ha en bra helg!

1 kommentar:

  1. Så gott du har det där i syrenbersån Birgitta och vad roligt att gamla elever tittar förbi ibland och delar med sig av gamla skolminnen.

    Jag hoppas ni fick en riktigt härlig tjejmiddag med mycket prat och många sköna skratt. :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera