tisdag 7 maj 2013

Och sen kokade vi asfalt...

När all jord och gammalt golv hade kärrats ut från slöjdsalen fylldes sprickorna i berget igen med asfalt - som kokades i min gamla palt-gryta!
Men jag har fått en ny fin gryta till palten - för en paltgryta måste man ha.
 
Sedan lades dräneringsrören ner och så var det dag att tanka in lecakulor i grunden. För att lecakulorna ska hålla för trycket av det nya golvet är det viktigt att det packas samman ordentligt - det får inte finnas några luftfickor. Och för det finns det maskiner att hyra.
Och så var det dags för markskivor för isoleringens skull innan armeringsjärnen las in.
Och så här geometriskt snyggt mönster blev det när armeringsjärnen hade kommit på plats. Och nu var det bara att vänta på den stora cementbilen. Och då tog vi tydligen inga bilder. Jag kommer ihåg att det var så stressigt och tungt att styra de långa slangarna så att cementen kom på rätt plats att ingen hade tid att tänka på att ta fram kameran. 
Sedan grävdes dräneringen ner i slänten nedanför skolan för att vattnet ska kunna rinna undan.
Ja i och med det var skolan slutligen räddad - och kommer att kunna stå kvar i många år framöver. Och sedan återstod bara (bara och bara) att byta tak och diverse murkna bitar under taket som jag har berättat om tidigare.
Och för den som är mer sugen på djupdykningar i grund och källare så kan jag framöver bjuda på bilder från renoveringen av mitt kök där golvet fick brytas upp.Men jag tror att jag tar en liten paus för att servera lite vårbilder i stället.
Var rädda om er och tänk på att snart är det "mellan hägg och syren"!

1 kommentar:

  1. Men oj vilka spännande projekt, men vilket arbete som ligger bakom. Ha en bra kväll. Kram Anna

    SvaraRadera