fredag 3 maj 2013

Värsta jobbet i skolan...

Ni som läst mina tidigare inlägg om hur vi räddade skolan kanske tror att det var slut i och med att golvet kom in i skolsalen - men inget kan vara mer felaktigt. Den gamla slöjdsalen i bottenvåningen under de båda skolsalarna var ordentligt fuktskadad och där var mögellukten massiv. Här behövdes radikala åtgärder!

Problemet var att det fanns fickor i berggrunden under golvet där fukten stannade kvar. Och därför måste golvet bilas upp och all jord grävas bort ända ner till berget.
 
Så här såg den gamla slöjdsalen ut när det gamla cementgolvet hade bilats upp - innan allt började kärrades ut med skottkärror som tömdes i slänten bakom skolan.
Ingen räknade hur många vändor med skottkärran det blev men jordmassorna planade ut tomten som blev åtskilligt större. Därefter fylldes sprickorna i berget med asfalt, dränering las ner så att vattnet kan rinna undan och sedan kunde uppbyggnaden av det nya golvet påbörjas.. fortsättning följer.
 Om någon undrar var den gamla slöjdsalen ligger så kan ni titta på bilden av skolan längst upp på min blogg - det är bakom de tre grönmålade fönstren till vänster i källarvåningen med ingång från gaveln.
Ja det här var ju inga vårbilder direkt i det fina vädret...
Kanske blir det i helgen - ha det så bra!

1 kommentar:

  1. Vilket fantastiskt arbete ni har utfört med en gamla skolan. Imponerande! :)

    Ha en fin helg Birgitta!

    Kram Lotta

    SvaraRadera